Опашка от амбицирани клубове и трима явни фаворита във Втора лига, кой ще се пречупи в битката за надмощие?

Опашка от амбицирани клубове и трима явни фаворита във Втора лига, кой ще се пречупи в битката за надмощие?

В българския шампионат не се случва често няколко отбора да дадат сериозна заявка и обявят категоричните си цели за промоция в Първа лига. Още не е стартирал новия сезон и има опашка от амбицирани клубове през следващия сезон да участват в елита да българския футбол и да мерят сили с най-добрите.

Тази година Втора лига ще бъде доста интересна и оспорвана.

На този етап се очертава пет тима да водят битка за надмощие. Това са Локомотив (София), ЦСКА 1948, Арда (Кърджали), Монтана и Царско село. Не бива да отписваме и изпадналия от Първа лига Пирин, но е трудно да се предвиди бъдещето на този клуб. Пълна загадка е какво ще се случи в Благоевград, тъй като не е тайна, че финансовото състояние на Пирин не е никак цветущо.

Ботев (Гълъбово) - Локомотив (София)@@@

Разбира се, че са възможни изненади. Защо пък примерно Кариана да не запише добро представяне. Ако вземем обаче под внимание потенциала, възможностите, амбициите и последователната политика, която Локомотив София, ЦСКА 1948 и Арда налагат, съвсем естествено е да имат предимство пред останалите. Като цяло пред тези клубове всички предпоставки за участие в елита на родния футбол са налице.

Ръководните фактори са осигурили всичко необходимо за развитието на своите клубове. Работи се професионално, финансово са обезпечени и се хвърлят доста усилия относно привличането на качествени състезатели. Именно поради тази причина е съвсем естествено да се прогнозира, че Локомотив, ЦСКА 1948 и Арда ще се наредят на първите три места в класирането.

Това разбира се, ако няма някакво сътресение, което е малко вероятно, тъй като водещите ръководни фактори в трите клуба дадоха ясно да се разбере, че са сериозно ангажирани и нямат никакво намерение да се отказват от високите цели, които преследват. 

Вижте само каква продкрепа от страна на феновете имат собственикът на Локо Сф Иван Василев и футболистите. Привържениците стоят плътно зад отбора и са готови на нови подвизи, за да видят любимия си отбор там, където му е мястото.

Арда вдигна шампионската купа@@@

Кой ще е първи, втори или трети в класирането между "червено-черните", "червените" и "сините" от Кърджали, е трудно да се предположи. Но това не е от толкова съществено значение. Важното е да предложат на футболния запалянко оспорвана и мъжка битка, и да продължат със същото темпо развитието си.

Предстоящият сезон във Втора лига ще бъде различен. Предвид силната конкуренция се очертава да е оспорван и труден, но може да се окаже и доста сладък.

Със сигурност усилията ще си заслужават. За първи път от много години насам може да кажем, че собствениците и ръководството на клубовете, които спечелят промоция в елита, може да бъдат горди с постигнатото и ще заслужат още повече любовта на феновете. Лесно е да влезеш в Първа лига, когато само един или два клуба имат амбиции и потенциал да го сторят.

ЦСКА 1948 - Чавдар Етрополе@@@

Състезанието с един кон не е толкова интересно.

И за финал още нещо важно. При наличието на повече амбицирани, финансово обезпечени и стойностни отбори във Втора лига, залитанията в грешна посока ще намалеят. По-трудно ще се минава на парад, тъй като по-малко клубове ще са склонни да правят подаръци. Сподвижниците на греха ще се стопят и ще ставаме свидетели на повече истински битки. По този начин българският футбол ще претърпи развитие. Очертава се това да се случи още през следващия сезон във втория ни ешелон.

Втора лига ще бъде интересна...             

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти