Радуканов: Благодаря на футболистите за себераздаването

Наставникът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов остана разочарован от съдийството в днешния двубой с Витоша (Бистрица). “Орлетата” допуснаха поражение като домакин с 2:1 в реванша от финалния плейоф за оставане в елита с общ резултат 2:2 отпаднаха от Първа лига. Треньорът на Пирин акцентира върху ситуацията при втория гол на Витоша в 63-ата минута, при който главният съдия на срещата Станислав Тодоров не се съгласи с решението на страничния съдия да отсъди засада, сигнализирайки играта да продължи. Радуканов поздрави своите футболисти за себераздаването в хода на сезона, както и на клубното ръководство.
"Поздравявам Витоша с победата. Днес заслужаваха повече победата, въпреки че я постигнаха малко незаслуженото. Всички видяхте какво се случи при втория им гол. Футболистите ни са млади и имаше притеснение у тях. Искам да благодаря на футболистите за това, което правеха през цялата година. Благодаря на всички мои близки за търпението. Ще ми трябва дълга почивка, за да си почина след нервите, изхабени от тази година. Работих усърдно през цялото време. Надявам се всички президенти в България да се отнасят към треньорите така, както нашият. Благоевград за мен е втори дом. Сигурен съм, че ще работя тук отново", започна Радуканов.
"Винаги съм готов да работя за каузата Пирин. Не знам какво ще се случи утре. Ще видим какво ще се случи на среща с президента. Виждате до какво води този формат. Изпадаме с 30 точки. Аз съм ентусиазиран и имам желание да работя. Искам да се развивам. Аз съм с високо вдигната глава след всичко, което направихме. Гледам напред в бъдещето и ще търся предизвикателства, за да се развивам. Целя се още по-високо. Няма конкретни оферти, но знам, че няма невъзнаграден труд. Не искам да търся оправдания. Поемам своята вина. Гордея се с футболистите. Те могат да ходят с високо вдигнати глави. За съжаление, изиграхме най-слабия си мач накрая. Съжалявам, че съдията беше главен фактор днес. Имаше тенденциозно съдийство в някои ситуации”, коментира специалистът.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти