Футболната легенда Христо Стоичков се обяви срещу предложените законодателни промени, чиято цел е рестрикции в рекламата на хазарта.

Христо Стоичков превзе МоскваКамата призна, че е получил обаждания от родни видни спортни личности, които притеснени коментирали удара срещу родния спорт.

"Как е в САЩ? В Испания? Там популярните развлекателни игри и онлайн залаганията дават много силна подкрепа на спорта. В България се връщаме към лошите практики - да се разваля нещо, което работи добре заради нечии политически и даже по-лошо – лични интереси. Откакто лотариите започнаха да помагат на спорта, не само клубовете, но и националните отбори започнаха да дишат по-спокойно", коментира Камата от Маями.Великият Христо СтоичковТой допълни, че и ТВ зрителите ще пострадат, защото когато няма спонсори, родните медии няма да могат да си осигурят скъпите права за излъчване на големите състезания.

"Българските спортисти са сред най-добрите ни посланици по света и който иска да им пречи, ще си носи греха завинаги. Искам да спре убийството на българския спорт. Аз съм част от него и няма да позволя на някой си да му пречи да се развива", допълни Камата.