Венци Стефанов: Случи ли се подобно нещо, ще ликвидират българския спорт!

Венци Стефанов: Случи ли се подобно нещо, ще ликвидират българския спорт!

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС - Венци Стефанов, изрази сериозни притеснения относно предложенията за рестрикция на рекламата на хазарта. Както е известно, пряката реклама на хазартни компании е забранена в България. В момента има добре работещ закон, който е приведен до нормалните европейски регулации в тази сфера.

Има обаче нещо доста притеснително. В настоящия момент в закона за изменение и допълнение на закона за хазарта е залегнала т. 23а., която гласи следното:“Непряка реклама на хазартни игри е всяка форма на търговско послание, съобщение или препоръка, която включва и наименование на хазартна игра, или на търговска марка на организатор на хазартна игра и/или дейност, върху продукти и стоки, които не са свързани с хазарт”.Обсъждането за забрана на непряката реклама е необмислено действие, което може да доведе до тежки последствия за държавата и целия български спорт. Ако се въведат абсолютно необмислени и неработещи изменения, каквито са залегнали в проектозакона, хазартните компании няма да имат никакъв интерес да се регистрират на българския пазар и ще се насочат към европейския.

В това число изключение не правят и българските хазартни оператори. И вместо да инвестират в родния спорт, ще подпомагат този извън границите на нашата родина. После да не се питаме защо в спорта няма пари. Освен това съществува опасност държавната хазна да олекне с 200 милиона лева годишно.

По официални данни точно толкова данъци са платили хазартните фирми за 2017 година. И не на последно място - с необмислени действия може да се даде поле на изява на съвременния бич в България. Зелена светлина за нелегални фирми и толеранс на сивия сектор, което в никакъв случай не трябва да се допуска.

Славия - Левски - част III@@@ 

“Не бива да допускаме подобни действия. Какви промени са залегнали при положение че в момента законът работи добре? Ако се стигне до рестрикции в рекламата на хазартните компании, ще ликвидират българския спорт като цяло. Какво искат да направят? Да изгонят компаниите, които инвестират милиони в българският спорт.

И тези фирми вместо да оставят парите си в България, да го правят в чужди страни. Всичко това заради една телевизия и нечии лични интереси. Не бива да допускаме заради една телевизия да страда целият спорт в България. В цяла Европа букмейкърите рекламират и спонсорират клубовете. Защо трябва да съсипваме нещо, което работи добре?

Радостта на Славия след спечелването на Купа България 2018@@@

Вместо да търсим спонсори за футбола, ние се чудим как да ги изгоним. Спортът трябва да се поощрява, не да се съсипва. И без това със зор привличаме спонсори. Сега такива има, но ние им създаваме проблеми. Тези фирми са изрядни данъкопладци. Изгоним ли ги, напълно ще обезкървим родния спорт. Вярвам, че Премиерът няма да позволи това да се случи. Бойко Борисов е спортен човек и няма да тръгне срещу интересите в спорта, заяви Стефанов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти