Гледай на живо

Контролна среща: Славия - Спортист Своге 1:0

Делио Роси: Играхме без 10-12 човека, Левски заслужава да се класира за Европа (видео)

Наставникът на Левски Делио Роси обяви, че срещу ЦСКА-София не е могъл да използва цели 10-12 контузени и наказани основни футболисти. Италианецът пусна много млади момчета от школата, след срещата, която сините загубиха с 2:3, ги похвали за желанието и ентусиазма, но допълни, че все още не са готови за нивото на Първа лига.

“Имахме 10-12 контузени и наказани. Младите играха с голямо желание и ентусиазъм, но нямат опит. Не може да ти вкарат на контраатака три минути преди края. Момчетата играха с ентусиазъм, но все още не са готови за това ниво”, каза Роси, след което добави, че все още не мисли за участие на Левски в евротурнирите.

“Не може да се разсъждава в дълъг период, а мач за мач. Защото напоследък ни се случват неприятни неща - имаме много контузени и наказани. Сега имаме мач с Верея, трябва да си осигурим баража и после ще видим.

Трябваше вече да сме се класирали за баража. По начина, по който играе Левски, заслужава да се класира за Европа.

Не съм желаел никога да се играе в защита. Ако някой си мисли, че играе нападателно като хвърли много хора в предни позиции, това не е футбол. Аз съм за балансирана игра”, коментира италианският специалист.

снимка: Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички