"Болярчета" спечели първенството на Футбол 5

"Болярчета" спечели първенството на Футбол 5

Отборът на „Болярчета”, набор 2009, стана шампион в първенството на Футбол 5, информира "Велико Търново спорт". В решителния мач за първото място срещу „Янтра-2013” (преди който великотърновци имаха 1 т. аванс), възпитаниците на Десислав Божков и Николай Колев победиха габровци с 2:0 и грабнаха първото място в своята възраст. И двете попадения отбеляза Борислав Стоянов, който стана голмайстор на първенството със 76 гола, а след мача сподели, че любим футболист му е топстрелецът на ЦСКА Фернандо Каранга. Финалът и награждаването се проведоха на стадион „Ивайло”.

Трети стана „Етър”, който надигра с 8:0 „Трявна”, в класирането следват „Локомотив“ (Дряново), „Изгрев 93“ (Царевец), който взе и отборната купа за феърплей, „Чардафон“, „Локомотив“ (ГО), „Спарта“ (Самоводене), „Орловец“, „Севлиево“, „Балкан“ (Плачковци) и „Янтра 1919“ (Габрово).

При индивидуалните награди най-добър вратар е Кристиян Минков от „Етър“, защитник Стефан Стефанов от „Локо” (ГО), нападател Георги Стефанов от „Янтра 2013“, голмайстор Борислав Стоянов от „Болярчета“, най-полезен играч – Светослав Симеонов от „Локо“ (Др), най-перспективен състезател Живко Живков от „Изгрев 93“ (Царевец).

На стадиона бяха всички отбори от първенството, всички деца и родители от останалите набори на „Болярчета” бяха дошли да подкрепят тима.

След като получиха купата за първото място, от СК „Болярчета” обявиха, че я посвещават на паметта на Петър Христов.

„Рядко в живота има такива моменти, които да те карат да изпитваш подобен тип емоции в едно… Щастие, удовлетворение и гордост. Е, днес беше моят момент, за който искам да благодаря на всички мои деца, които се трудиха и трудят неуморно, влагат сърце и душа! На техните родители, които вярват в нас и ни подкрепят непрестанно!”, коментира треньорът Десислав Божков

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти