Зума: Браво, Славия! Зарадвах се, че 11 българи биха скъпоплатените чужденци

Зума: Браво, Славия! Зарадвах се, че 11 българи биха скъпоплатените чужденци

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев поздрави Славия за спечелването на Купата на България. Легендарният капитан на националния отбор и "черно-белите" обяви, че политиката на неговия приятел Венцеслав Стефанов трябва да се възприеме и от останалите клубове у нас.

"Зарадвах се много, че Славия спечели Купата. Нямам особени симпатии към белите, тъй като знаете, че аз съм само от Локомотив и националния отбор. Приятели сме с Венци Стефанов, но нищо повече. Нямам и нищо против Левски.

Радостта ми в сряда вечер дойде от факта, че отбор, съставен от 11 българи, спечели срещу тим от скъпоплатени чужденци. Още повече че в Славия играха доста момчета от тяхната школа. Голямо браво на Венци, че рискува и заложи на тези момчета. Те загубиха доста мачове, включително и срещу нас, но съм убеден, че ще се развият и ще имат още успехи.

Мачът в сряда показа, че нашият футбол все още е жив, въпреки доста успешните опити да бъде унищожен. Ако искаме да излезем от кризата, всички клубове трябва да последват примера на Венци Стефанов. В началото ще има неуспехи. Със сигурност ще има и разочарования, но не се ли вложат пари в школите, не се ли даде път на младите, вместо да се вземат за по 3 месеца недоказани чужденци, кризата ще се задълбочи още повече.

За съжаление футболните началници само говорят за развитие на детско-юношеския футбол, а всъщност не им пука и на доста места буквално се вършат безобразия в школите. Хвърлят едни пари на вятъра и после прибягват до лесния вариант с привличане на чужди ментета, които идват, вземат едни пари и си отиват. Това допълнително демотивира младите играчи да се развиват, тъй като още рано-рано те са наясно, че дори да имат качества, ще дойде някое менте от чужбина и ще играе то. А нашите деца ще търкат пейката.

Крайно време футболните хора да се осъзнаят и да заложат на работата в школите и налагането на българчета. Венци Стефанов показа със спечелената купа и трансферите в Италия, че футболът може да се отблагодарява, когато го обичаш и работиш за него", заяви Христо Бонев, цитиран от "Марица".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти