Христо Стоичков - Поразяваща уста №1

Христо Стоичков - Поразяваща уста №1

Легендата на българския футбол Христо Стоичков има мнение по всеки въпрос и казус, независимо дали се касае за футбол, и не се притеснява да го изрази публично. Точно това обаче му донесе място в една класация, която е леко встрани от футбола, макар и не изцяло. 

Испанското издание "Вейте минутос" направи подредба на Топ 5 на Големите усти в света на футбола. Петимата участници в нея не са подредени по позиции, но все пак изреждането на "многознайковците" започва с Камата. 

Ето как изданието започва описанието на подредбата си: "Събрахме тази група на хората, бивши футболисти и бивши треньори, които сигурно имат косми по езика си и които не се свенят да прескочат границите на уважението", след което започва с изброяване на участниците, започвайки със Стоичков.

"Нека започнем подредбата си с Христо Стоичков. Бившият играч на Барселона никога не е крил дълбоката си омраза към Реал Мадрид. Той дори е казвал в прав текст, че е отвратен от този отбор. И често си плюе по него с чиста съвест."

"Но не спира дотук, а често се набърква и в политиката. Той нарече вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария "франкист", замеси дори и семейството . Още като играч Стоичков не си поплюваше в изказванията, но след края на кариерата си не обръгна."

"Ето и едно доказателство за думите му: "Реал Мадрид спечели една титла за седем години! Сигурен съм, че дори да събера отбор от ветерани, ще спечелим една титла за седем години."", пише изданието, след което разкрива и другите участници в класацията. А те са Диего Марадона, Гари Линекер, Златан Ибрахимович и Джордж Бест. 

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти