Европейско предизвикателство за каратеките

Европейско предизвикателство за каратеките

11 български каратеки ще се хвърлят през следващата седмица в битките за медалите на европейското първенство по карате. Надпреварата ще се проведе в Нови Сад от 10 до 13 май. Националите заминават във вторник за силното състезание.

 

Треньорите Ангел Стефанов и Ангел Ленков ще разчитат на четири представителки при жените и седем при мъжете. Двата пола ще направят тимове за състезанието в отборното кумите.

 

„Нашето желание е всички да се представят на ниво. Очакваме резултати от европейската шампионка за девойки Ивет Горанова, която влиза при жените. Александра Стублева се намира в Топ 20 на световната ранглиста и също е с прекрасни възможности“, коментира спортният директор на Българска национална федерация карате Борислав Иванов, който е най-успешната българска каратека с четири медала от европейски първенства. Водач на делегацията за Евро 2018 е президентът на федерацията Алексей Петров.

 

Май ще бъде изключително натоварен месец за олимпийския спорт. На 26 и 27 София ще бъде домакин на Световната младежка лига, която е квалификация за Младежките олимпийски игри.

 

„Очакваме над 1500 състезатели от 80 държави – добави Борислав Иванов. – Интересът към каратето нарасна след влизането в олимпийската програма.“

Националите в момента са на лагер. Те се готвят в тренировъчната база, която е на стадион „Васил Левски“.

 

Състав за Евро 2018

Жени/Кумите

50 кг - Кристина Свиленова

55 кг – Виктория Росева

61 кг – Ивет Горанова

+68 кг – Александра Стублева

 

Мъже/Ката

Пеньо Пенев

 

Мъже/Кумите

67 кг – Васил Ривов

75 кг – Стефан Петков

84 кг – Велизар Колешански

+84 кг – Илиян Илиев

В тима за отборното Кумите са включени още Симеон Стойчев и Веселин Димитров

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти