Дешан потвърди: Франция без своя капитан на Световното

Дешан потвърди: Франция без своя капитан на Световното

Защитникът на Арсенал Лоран Косиелни няма да може да играе на Световното първенство в Русия, потвърди и старши треноьрът на националния отбор на Франция Дидие Дешан. 32-годишният бранител скъса ахилес в началото на мача с Атлетико Мадрид в четвъртък и няма как да се възстанови в оставащите 40 дни до Мондиала. Контузията вероятно ще сложи и край на кариерата на играча в националния отбор, тъй като Косиелни вече бе заявил, че се оттегля от него след световното.

“Това е голям удар върху тима. Лоран е лидер, който игра за нас на Световното в Бразилия и на Европейското. Той е човек, който е много ценен в колектива ни, но контузиите никога не идват в правилния момент. Тъжен съм за него, защото това Световно можеше да е повратен момент в кариерата му. Пожелавам му много кураж, защото все още има какво да покаже на терена”, заяви Дешан.

Контузията на Косиелни вероятно ще накара Дешан да заложи на Рафаел Варан и Самюел Юмтити като титулярна двойка централни бранители, а Адил Рами също ще попадне в тима за първенството в Русия, пишат медиите във Франция.

Още от Футбол свят

Виж всички