Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Ford спира производството на Focus в САЩ до дни

Ford спира производството на Focus в САЩ до дни

Автомобилната компания Ford започва да реализира своята нова производствена програма в САЩ. Тя се основава на лансирането единствено на камиони и SUV автомобили, докато производството на голяма част от останалите модели на Ford в САЩ ще бъде прекратено. Автомобилният гигант ще задържи в Щатите единствено Mustang и нова версия на Focus Active, базирана на наскоро представеното четвърто поколение на хечбека. Когато Ford обяви драстичния си план да намали съществено продуктовата си линия в Северна Америка, не даде информация къде ще продължат да се произвеждат останалите модели, но логичната им дестинация е Китай.

Производството на Focus на американския пазар ще приключи още следващия месец, докато последният американски Taurus ще излезе от завода през март 2019 година. Няколко месеца по-късно, през май, Fiesta ще последва тяхната съдба. Засега Ford Fusion няма да бъде свалян от продуктовата линия.

Първите автомобили Ford Focus Active ще бъдат внесени от Китай в средата на 2019 година.

Причината за тази радикална промяна е търсенето на все повече SUV модели в целия свят и в частност в САЩ. Автомобилната компания генерира сериозна загуба от Fusion, Focus, и Fiesta.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти