Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Калоян Станчев е новият президент на Българската автомобилната федерация

Калоян Станчев е новият президент на Българската автомобилната федерация

Калоян Станчев е новият президент на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), който днес бе избран от клубовете в страната на днешното Отчетно-изборно събрание на организацията.

44-годишният Станчев получи подкрепата на 51 делегати, 27 се въздържаха, а 8 гласуваха против. "Благодаря ви за доверието, ще работя така, както и през последните две години, за да застана пред вас с вдигната глава", заяви новият председател на автомобилното сдружение след края на изборния ден.

Станчев, който е всепризнат експерт в областта на дисциплината "драг", се кандидатира за трети път, като сега се оказа и единственият претендент за мястото на досегашния шеф на БФАС Владимир Илиев. Преподавателят от НСА Васил Левски и членовете на неговия УС бяха освободени от общото събрание, като единствено Христо Стоилов от старата управа попадна в списъка на новия управителен съвет, конституиран от Станчев.

Събранието на клубовете бе предизвикано от 30 отбора преди около два месеца, с намерението да бъдат сменени единствено членовете на управата, но по-късно на събрание на седмината от УС се реши, че ще бъде ще бъдат освободени и председателят, и членовете на борда, след което ще се прави нов избор.

След близо 6-часови тежки прения, първо отчетът на БФАС за спортната дейност през 2017 година, а след това и проектобюджетът за 2018 година бяха приети от клубовете.

Новият управителен съвет на автомобилната федерация е от седем души, като половината от тях са с огромен опит не само от спорта в България, но и имат признанието на комисиите в своите дисциплини в Международната автомобилна федерация (ФИА).

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички