Арести е Торино

Арести е Торино

Италианската полиция съобщи, че са задържали четирима души, които са заподозрени за причиняване на инцидентите на площад Сан Карло в Торино по време на излъчването на миналогодишния финал на Шампионската лига в северния град. Двама от заподозрените, включително и един, който призна вината си, са обвинени в убийство, грабеж и причиняване на сериозни наранявания на много хора, заяви прокурорът на Торино Армандо Спатаро на пресконференция днес.

На 3 юни миналата година тълпата се беше събрала на площада, за да гледа финала на Шампионската лига между Ювентус и Реал (Мадрид). Италианският клуб загуби мача с 1:4. Повече от 1500 души бяха ранени в мелето, много от които се нараниха на счупени стъкла по земята. Една жена получи инфаркт и почина след няколко дни в болница. Според прокурорите мелето е причинено от заподозрените, които са използвали лютив спрей, за да ограбят фенове. Те използват същата техника по време на на концерти, казаха властите.

Полицията е стигнала до заподозрените, докато е разследвала друг случай на кражба. Други шестима предполагаеми членове на бандата, които не са присъствали на площад Сан Карло, също бяха заловени. Полицията разпространи видео, в което заподозрените, всички от Северна Африка, някои от тях с италианско гражданство, показаха откраднати бижута, часовници и големи суми пари. Полицията е задържала шестима души в предварителния арест, един е под домашен арест, а други трима трябва да се явят пред съдебните власти, каза Спатаро.

Още от Футбол свят

Виж всички