Речено - сторено: 8 пъти повече пари за максимум в “Крусибъл”

Речено - сторено: 8 пъти повече пари за максимум в “Крусибъл”

Паричната награда за реализиране на максимален брейк в квалификациите за Световното първенство и в “Крусибъл” беше увеличена неколкократно, както обеща самият председател на World Snooker Бари Хърн.
Бонусът за пресявките (между 11 и 18 април) скочи от 5 000 паунда на 10 000, а за същинското събитие в шефилдския театър (21 април - 7 май) - от 5 хиляди на 40 хиляди.

“Беше фантастично да видим два максимални брейка миналата седмица в Китай от Рони О’Съливан и Стюърт Бингам, за които те си поделиха по 21 000 лири. Естествено, това означаваше, че бонусът се рестартира и става отново 5 000. Световното първенство е черешката на тортата в нашия спорт и заслужава допълнителна награда за 147. Това е толкова магически момент, а и не сме виждали нещо такова в “Крусибъл” от 2012 година, затова искаме да пожелаем късмет на всички играчи, за да опитат да го направят този сезон”, сподели Хърн, цитиран от сайта на World

Snooker

.

Той обеща за по-голямата парична награда в социалните мрежи още щом Рони О’Съливан направи 14-ия в кариерата си максимум в Пекин, когато стана ясно, че за “Крусибъл” бонусът би станал отново 5 000. Последната 147-ца в “театъра на мечтите” на снукъра е дело на Стивън Хендри преди шест години.

СПИСЪК С ВСИЧКИ МАКСИМУМИ В ИСТОРИЯТА НА СНУКЪРА

Още от Снукър

Виж всички