Ариен Робен: Отпадането на Барселона беше предупреждение за нас

Ариен Робен: Отпадането на Барселона беше предупреждение за нас

Отпадането на Барселона е послужило за сигнална лампа към Байерн (Мюнхен), заяви нападателят на германците Ариен Робен след нулевото равенство срещу Севиля. То беше достатъчно за баварците и те се класираха на полуфиналите в Шампионската лига с общ резултат 2:1.

"Отпадането на Барселона беше предупреждение към нас. То показа, че във футбола може да се случи абсолютно всичко. На този етап от турнира се изисква да играеш на върха на възможностите си във всяка една минута от двете срещи, а това ще продължи да важи и за полуфиналите. Ние се класирахме за тях, на този етап сме и в турнира за купата на Германия. Пътят пред нас съвсем не е свършил", каза холандецът.

"За външен човек победа с 2:1 като гост може и да означава, че сме сигурни полуфиналисти, но ние знаехме много добре с колко силен отбор разполагат те. През първото полувреме имахме затруднения в средата на терена, защото те разполагат с много качествени играчи в тази зона и умеят да играят отлично", добави Робен.

"Севиля създаде няколко положения за гол, но ние имахме повече. Липсваше само попадението и смятам, че трябваше да вкараме такова", завърши той.

Още от Футбол свят

Виж всички