Президентът на Олимпиакос прибегна до отчаяни мерки

Президентът на Олимпиакос прибегна до отчаяни мерки

Собственикът на Олимпиакос (Пирея) Евангелос Маринакис наложи отборна глоба в размер на 400 хиляди евро за футболистите от представителния отбор заради разочароващи резултати. Веднага след като тимът завърши 1:1 срещу намиращия се на 10-о място Левадиакос, отчаяният собственик нареди на играчите да отиват на истинска почивка, а не да си почиват по време на двубоите. Четири кръга преди края на редовния сезон червено-белите са на 3-о място в класирането с 51 точки, на 6 от лидера АЕК и на 1 от ПАОК, който заема 2-ата позиция.

Маринакис, който преди началото на сезона закупи и английския Нотингам Форест, заяви пред играчите: "Аз и останалите фенове ви търпяхме прекалено много. Вие трябва да си тръгнете от отбора днес и да отидете някъде на почивка".

Корабният магнат намекна, че няколко от играчите от сегашния състав ще останат все пак и към тях ще се присъединят футболистите от младежкия отбор до 20 години.

Това не е първи случай, в който Маринакис реагира по такъв начин. За последно той се прояви в такава светлина преди три години, когато отборът отпадна от европейските клубни турнири и в същото време загуби от големия съперник Панатинайкос, което пък ги лиши от дубъл на местна почва. През последните седем години Олимпиакос е неизменен шампион на страната, като общо титлите им са 44. Тогава той строи футболистите в съблекалнята и им дръпна такава реч: "Искам да ви кажа на всеки по отделно, че Олимпиакос е най-великият гръцки клуб и за всеки от вас е чест, че носи фланелката му. Вие трябва да имате елементарно уважение към отбора, към клуба. И който от вас има проблем с осъзнаването на тези факти, няма да го спираме, може да си тръгне на момента”.

Сега предстои нов разговор между футболистите, треньорът Оскар Гарсия и Маринакис дали и кои играчи ще бъдат освободени, при какви условия и дали самият Гарсия ще води отбора в последните четири мача.

Още от Футбол свят

Виж всички