Илиана Раева: Катрин Таева има едни от най-силните, впечатляващи и спиращи дъха съчетания в света

Илиана Раева: Катрин Таева има едни от най-силните, впечатляващи и спиращи дъха съчетания в света

Президентът на БФХГ Илиана Раева е доволна от представянето на българските състезателки, които спечелиха сребърен и бронзов медал в първия ден на международния турнир по художествена гимнастика в Рига (Латвия) - "Riga Spring 2018" за девойки и "Baltic hoop" за жени.

Катрин Тасева стана трета в многобоя при жените, Ерика Зафирова е пета, а при девойките отборно Татяна Воложанина и Анна Келман спечелиха сребърен медал.

Днес грациите ще участват на всичките финали на отделните уреди при жените и при девойките и имат шансове за още много медали.

"Вчера първо играха девойките ни, които се състезаваха за отборна титла и взеха сребърния медал! Те не просто го взеха, а го извоюваха с изключителна игра на Таня и много силна игра на Анна! Отдавна отбор девойки на България не е взимал сребърен медал. Независимо, че отсъстваше силният отбор на Русия, нашите лъвчета и екипът на Силвия Стойнева трябва да са много, много доволни от играта на българките, с която спечелиха престижното отличие!", написа Раева в профила си във Фейсбук.

Второ издание на междунаротният турнир "Angel Cup"

"Катрин - всички я очакваха с нетърпение. Тя смени цялата си програма. Отговорно заявявам, че тя има едни от най-силните, впечатляващи и спиращи дъха съчетания в света. Катрин се вълнуваше много за участието си в Рига. Не успя да покаже композициите си с всичките елементи и с вдъхновението, което е нейн патент. Разбираемо. Първо състезание, все още е началото на сезона, нужни са още много тренировки и къртовска работа. Поздравления за бронзовия й медал в многобоя. Независимо от това, Катрин днес показа, че при отлично и безгрешно изиграни композиции, с всички рискови и силни елементи, които днес не успя да направи, ще бъде една от основните претендентки за призовите места на стълбичката!

Катрин може много! Катрин има КЛАСА и ТАЛАНТ, които трябва да бъдат подчинени на много труд! Катрин знае силата си и работи вече по различен начин! Трябва и още малко време, самочувствие и вяра! А ако продължи да работи така - в кърпа са й вързани!", написа още Илиана Раева.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички