Моуриньо: Победата е специална, защото победихме шампиона

Моуриньо: Победата е специална, защото победихме шампиона

Жозе Моуриньо бе изключително доволен от победата над Челси. Манчестър Юнайтед спечели с 2:1, въпреки че се оказа догонващ и отстъпваше в началото на двубоя.

“Победихме един фантастичен отбор. По някаква причина те станаха шампиони миналия сезон и по някаква причина играха добре срещу Барселона и по някаква причина започнаха мача много добре. Така че, победихме един много добър отбор. Трябваше да бъдем организирани, всеки трябваше да спазва плана и да има характер”, коментира португалецът.

“Те започнаха много добре и удариха греда. Аз гледах моите играчи, какво можем да направим, кой да обвиня, но беше отлична атака и не можахме да я спрем. След това обаче намерихме начин, опазихме Еден Азар. Вилиан е невероятен футболист и ни уби при гола, но ние имахме по-голям контрол върху мача, въпреки че не създавахме положения”, сподели още Моуриньо.

Мениджърът отново засипа с похвали младия полузащитник Скот Мактоминей: “Той е фантастичен играч, модерен халф, който може да прави всичко. Единственото, което не прави, е да вкарва голове, което всъщност може да прави. Единствената причина да не го прави са задачите, които съм му дал. Много съм доволен от него, но не искам да говорим за представянето на отделни играчи. Неманя Матич също игра много добре в халфовата линия, защитниците също, а Алексис Санчес се раздаде.”

“Победата не е специална, защото е Челси, а защото победихме шампионите, които са изключителен отбор, защото спечелихме три точки и останахме на второ място”, заяви още Жозе.

Още от Футбол свят

Виж всички