Проливни дъждове очакват Григор Димитров в Дубай

Проливни дъждове очакват Григор Димитров в Дубай

Световният номер 4 Григор Димитров е водач в схемата на тенис турнира от сериите АТР500 в Дубай и подчертан фаворит за титлата, която ще е първа за него през 2018 година. Очакванията са и тази година над емирството да се изсипе проливен дъжд между 26 февруари и 3 март, когато е насрочен турнирът при мъжете. Според прогнозите за времето за въпросната седмица ще има силни бури, но това не притеснява организаторите.

“Винаги времето е било лошо, но сме се справяли в миналото, така че нищо ново не ни чака. Точно по време на турнирите винаги в Дубай има гръмотевични бури и сме успявали да предложим отлични условия на тенисистите. Година след година предлагаме шоу за зрителите”, каза турнирният директор Салах Талхак, който обаче си спомни и един гаф през 2010 година, когато проливният дъжд развали мача на Новак Джокович срещу Михаил Южни.

“Никога няма да забравя този момент, всичко беше в безпорядък и много се трудихме да подготвим корта в оптимално състояние, за да не са подлагани на риск играчите. Но никой няма контрол над времето. Все пак, това беше ценен опит за нас и оттогава досега сме инвестирали много пари в изсушаващи машини и екипировка, за да не се случва никога повече нещо такова”, сподели Талхак.

В първия си двубой в Дубай Григор Димитров ще се изправи срещу 116-ия в световната ранглиста Малек Жазири.

Последвайте канала ни в

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти