Алберт Попов за Sportal.bg: Сред най-добрите се отпускам и показвам какво мога

Алберт Попов за Sportal.bg: Сред най-добрите се отпускам и показвам какво мога

Алберт Попов е един от българските представители на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг 2018, които определено надхвърлиха очакванията към себе си и записаха наистина впечатляващо класиране, особено на фона на жестоката конкуренция. В може би най-престижния и касов спорт - алпийските ски - 20-годишният софиянец украси дебюта си на олимпийски игри с 28-мо място в гигантския слалом, където във втория манш бе дори 22-ри.

Преди ПьонгЧанг 2018 Попов спечели бронзов медал в дисциплината в последното си участие на Световното първенство за младежи и доказа, че е навлязъл в топ форма в най-подходящия момент от Олимпиадата.Показателен е и фактът, че Попов постигна отличното си класиране в гигантския слалом със заден стартов номер - 43, а дори голям шампион като Тед Лигети обяви, че няма да се пуска в слалома, защото ще тръгне 50-и по трасето и не вижда смисъл да си прави усилието.

Ето как Попов сподели впечатленията си от представянето в ПьонгЧанг 2018 специално за Sportal.bg:

"В гигантския слалом не беше оптималното ми каране, във втория манш успях да покажа какво мога, но в първия не успях да нацеля линията и загубих много важно време. Мисля, че карането ми в гигантския слалом е на високо ниво и скоро време ще успея да покажа две хубави спускания и добър резултат в световната купа.

Разликата между първия и втория манш е наистина много малка. В първото спускане не успях да се пусна с линията, която бе печеливша за спускането, но във второто след коментари с треньора нацелих линията и показах едно много добро спускане.

В Пьонгчанг не е най-лесната писта, но аз обичам трудните, там съм по-добър. Организаторите се бяха постарали и пистата беше в много добро състояние, дори и за задните номера. След Световното първенство за юноши направихме няколко дена почивка и наблегнах на въстановяването, в добра форма съм и гледам да я запазя и да не прекалявам с тренировките.

Юношеското световно ме измори много психически, защото такива състезания, които чакаш цял сезон, те изтощават, но със спечеления медал ми падна камък от сърцето. В

Пьонгчанг

още от самото начало беше страшен студ и ветровете бяха силни, наложи се да преместят с няколко дни стартовете на жените, но нашите бяха по график.

Мисля че, тук ми е мястото, сред тези хора, все по-често се чувствам страхотно в тази среда, което ме кара да се отпусна и да покажа на какво съм способен. Видях също, че имам и много да уча и след 4 години със сигурност ще съм по-подготвен", завърши Попов пред

Sportal.bg

.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти