Новият RB14 се представи по камуфлаж

Новият RB14 се представи по камуфлаж

Ред Бул представиха новия RB14 официално, но не съвсем. Отборът отново предпочете болидът им да не излиза веднага на сцената с дрехите, с които ще участва в шампионата през сезона, а първо да се покаже с камуфлаж. Този път цветовете са тъмно синьо и черно на пиксели, а бикът и всички надписи са бели.

Болидът, с който Макс Верстапен и Даниел Рикардо ще се борят за титлата през новия сезон, ще покаже истинската си кожа в Испания по време на първия предсезонен тест. Днес отборът е на пистата "Силвърстоун" във Великобритания, където RB14 ще стъпи на асфалт за първи път, възползвайки се от позволените по правилник "филмови дни". Зад волана е Даниел Рикарод, който ще има възможността да усети новата си машина преди тестовете.
Новият RB14 TAG Heuer с камуфлаж@@@
RB14 е задвижван от двигател Tag-Heuer (Renault) и идва с нови елементи по аеродинимаката. Най-забележимият е ореолът, който от сезон 2018 нататък е задължителен. Доста по-различна в сравнение с миналогодишния болид е и задницата на RB14, която вече няма T-крило, акулска опашка и така наречената "monkey seat".

От Ред Бул обещават скоро да публикуват кадрите от днешната разходка на RB14 из "Силвърстоун", на която ще измине максимум 100 км и ще е със демонстрационни гуми Пирели. С други думи, Рикардо няма да записва времена, но поне ще може да добие по-реална представа за новата машина, защото през зимата е бил само в симулатора.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички