След България Интер се насочва и към Индонезия

След България Интер се насочва и към Индонезия

Трикратният европейски клубен шампион Интер продължава здравата си работа по организацията на Inter Academy Camp предстоящото лято. След като стана ясно, че “нерадзурите” за първи път ще организират тренировъчен лагер в България, който ще се проведе от 10 до 15 юли в град Бяла, обл. Варна, сега от миланския гранд съобщиха, че и в Индонезия ще бъде организирано подобно събитие. Това бе потвърдено лично от вицепрезидента на клуба Хавиер Санети, който само преди няколко дни направи специално обръщение към малчуганите у нас.

“Всички деца обичат да играят футбол. Щастлив съм, защото благодарение на Inter Academy момчета и момичета ще могат да осъществят своите мечти в Индонезия. Нашата цел е да споделим методите ни на тренировки и да изградим възпитатели в различни държави, следвайки правилата на футбола и поддържайки високо моралните ценности. Това е важна стъпка към развитие на играта в страната. Индонезия е държава, която подкрепя Интер с голям ентусиазъм”, завърши легендата на “нерадзурите”.

“Inter Academy учи децата не само на футбол, но и на етика. Ето защо е много важно присъствието на личност като Хавиер Санети. Както на терена, така и извън него, той отново е ценна фигура за нас. Искаме да помогнем на децата в Индонезия да пораснат”, добави пък президентът на 18-кратния шампион на Италия Ерик Тохир.

Припомняме, че първото издание на Inter Аcademy Camp в България ще се състои през втората седмица на месец юли – от 10-и до 15-и, в град Бяла, област Варна. Подобно мащабно събитие не е нещо ново както за китното градче на Българското Черноморие, така и за организатора Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и основния му партньор в лицето на Община Бяла. Миналото лято – от 1-ви до 6-и август, двете страни си партнираха успешно при организацията на Milan Junior Camp Бяла 2017, в който участие взеха 122 деца от страната и чужбина.

Повече информация за Inter Academy Camp Bulgaria можете да откриете на официалния сайт на събитието – http://ftsport.org/intercamp, както и на Facebook-страницата – https://www.facebook.com/intercampbulgaria

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички