Гледай на живо

Хърватия - Бразилия 0:0 /продължения/

Черно море задържа Кононго

Черно море задържа Кононго

Черно море почти сигурно ще задържи в редиците си левия бек Уго Кононго. Той дойде на проби още на старта на подготовката в началото на януари, като бе на лагера в Турция. Кононго е роден през 1992 година в Тулуза. Има френски паспорт, но е с конгоански произход. Очаква се през следващата седмица “Моряците” да му предложат договор. Треньорът Илиан Илиев няма особени опции за поста ляв бек и именно заради това е решил да го задържи. В момента треньорът на варненци разполага единствено с Мартин Костадинов и юношата Томбак като крайни бранители. Кононго е играл в Лига 2 за отборите на Седан и Клермон Фут, като има мачове и за вторите отбори на Евиан и Бордо.

Наставникът обаче се отказа от слугите на другите двама чужденци, които изкараха проби в клуба. Мохамед Диара и Александър Макуин бяха освободени и не тръгнаха с Черно море от Турция за Варна. Първият е централен защитник, а вторият - ляв бек, юноша на Тотнъм. Те играха в някои от контролите, но не впечатлиха особено. Шансове имаше за Диара, когото Илиев познава от краткия си престой в Алтай, където му е бил треньор, преди клубът да бъде изваден от елита и да бъде обявен във фалит.
Така наставникът на “Моряците” ще продължи търсенето на централен защитник. Такъв се очаква да дойде в близките дни, като според запознати отново става въпрос за чужденец. След напускането на Илия Миланов, Илиан Илиев разполага само с Хасани и Енчев.

Очаква се междувременно договор с клуба да подпише Радослав Василев. Той се включи добре, като наставникът искаше да види само функционалното му състояние, преди да го вземе.

“Тема спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички