Хипопотам избра победителя в Супербоул LII

Хипопотам избра победителя в Супербоул LII

Хипопотамът Фиона от зоологическата градина в Синсинати, Съединените щати, избра Филаделфия Ийгълс за носител на трофея "Ломбарди" от Националната футболна лига (САЩ). Двубоят срещу фаворита Ню Ингланд Пейтриътс е насрочен за 1:30 българско време в понеделник.

Фиона, кръстена на героинята от филма Шрек, е едно от най-популярните животни в Съединените щати. Тя беше родена на 24-и януари миналата година и нямаше да оцелее, ако това не се беше случило в зоологическа градина. Нилският хипопотам тежеше само 13 килограма при норма между 25 и 54 килограма за новородени от този вид, което принуди служителите на зоологическата градина да полагат огромни усилия, за да я спасят. Дългият процес беше проследен във фейсбук страницата Фиона Шоу, която има близо половин милион абонати. Рекламният клип с раждането е изгледан 11.4 милиона пъти, а отделните епизоди не отстъпват значително. Преди дни администраторите на страницата промотираха и втори сезон.

Фиона имаше два избора за Супербоул - зелена кутия с емблемата на Филаделфия или бяла кутия с емблемата на Ню Ингланд, като за да я привлекат, върху тях бяха посипани листа от марула. Първоначално едногодишният нилски хипопотам се насочи към кутията на Ню Ингланд, но след това избра тази на аутсайдера Филаделфия и похапна от нея.

Фиона обаче не е единственото известно животно от зоологическа градина в САЩ, което даде прогнозата си за Супербоул. Жирафът Ейприл от Ню Йорк, който миналата пролет роди по време на стрийм с над 1.2 милиона гледащи, избра Ню Ингланд.

Животинският свят обаче подкрепя най-вече Филалдефия. Орлите, които ще бъдат с резервния си куотърбек Ник Фоулс, са предпочитаният отбор още за мечката Ози, слона Бъбълс и скункса Флориан.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти