Синът на Карлос Сайнц си отмъстил на Дакар

Синът на Карлос Сайнц си отмъстил на Дакар

Победителят на рали Дакар с Peugeot Карлос Сайнц заяви шеговито, че синът му – пилотът във Формула 1 Карлос Сайнц-младши – си е отмъстил през последните седмици за постоянните напътствия и непрестанните съвети от страна на баща си в кариерата му.

Рали легендата е неизменна част от пътя на сина си още от детските картинг години на пилота на Рено и като такъв го е наставлявал години наред. Заради двуседмичното рали изпитание тази година обаче ролите им са били разменени, споделя Сайнц.

"Аз говорих със сина си преди старта на всеки един етап и след приключването на него. По време на тези две седмици той си отмъсти за всичките ми съвети и не спираше да ми говори. Всеки ден обсъждахме тактиката ми, исках мнението му, коментирахме всичко", споделя победителят на Дакар.

Той разкри, че в това издание на състезанието най-трудното нещо за него е било да управлява предината си, след като съотборникът му Стефан Петерханзел изостана след лек инцидент и повреда в автомобила си.

"В това състезание всеки ден се случваше нещо. Всеки ден имаше някаква изненада и без малко късмет не ставаше. Никога не съм се състезавал по този начин".

Преди тазгодишното юбилейно издание на Дакар, Сайнц разкри, че след него вероятно ще сложи край на кариерата си. С оттеглянето на Peugeot от Дакар Сайнц призна, че бъдещето му в рали маратона е под въпрос.

Още от Моторни спортове

Виж всички