Далмайер с втора победа за сезона

Далмайер с втора победа за сезона

Седемкратната световна шампионка Лаура Далмайер (Германия) спечели преследването на 10 километра от Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Носителката на Световната купа за миналия сезон Далмайер повали 19 от 20 мишени и измина трасето за 29:45.0 минути.

24-годишната германка, която преди два дни завърши втора в спринта, записа втора победа за сезона и общо 19 в кариерата си. Италианката Доротея Вирер финишира втора с изоставане от 17.3 секунди и с две грешки в стрелбата. Трикратната олимпийска шампионка от Сочи 2014 Даря Домрачова (Беларус) остана на третата позиция с две грешки и пасив от 20.2 секунди. Надпреварата премина без българско участие.

Утре предстои масов старт на 12.5 км, което е последното състезание от Световната купа при жените преди зимните олимпийски игри в Пьончан.

В генералното класиране за Световната купа след 14 старта води Кайса Мекерейнен (Финландия) с 544 точки, която днес остана пета с два пропуска в стрелбата и пасив от 1:18.4 минута. Двукратната олимпийска шампионка Анастасия Кузмина (Словакия) е втора с 523 точки, след като завърши на 11-о място в надпреварата. Трета е Доротея Вирер (Италия) с 489 точки, следвана от Далмайер с 450 точки. Преследването на 12.5 км за мъже е по-късно днес.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти