Само осем десети от секундата раздели Кайса Макарайнен и Лаура Далмайер

Само осем десети от секундата раздели Кайса Макарайнен и Лаура Далмайер

Финландката Кайса Макарейнен спечели масовия старт на 12,5 километра от Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия). Мекерейнен направи по един пропуск в първата и в последната от четирите си стрелби и финишира за 34:05.6 минути, за да запише първа победа за сезона и общо 22-а в кариерата си.

Втора само на 8 десети от секундата завърши световната шампионка в дисциплината Лаура Далмайер (Германия), която също направи по една грешка на първата и на четвъртата стрелба. На трето място на 4.6 секунди завърши Вероника Виткова (Чехия), която свали 18 от 20 мишени. С успеха Мекерейнен излезе начело в генералното класиране за сезона с 489 точки, като измести от върха Анастасия Кузмина (Словакия), която е със 470 точки.

Кузмина имаше лош ден днес и завърши 23-а на 1:47.5 минута зад победителката, след като направи цели шест пропуска при стрелбата. Италианката Доротея Вирер остана трета в подреждането за сезона след 12 старта с 399 точки. Тя също не беше убедителна днес и финишира 20-а на 1:31.9 минута след три грешки на огневия рубеж. Надпреварата премина без българско участие.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти