Йоханес Бьо с шеста победа за сезона, Краси Анев на 22-о място

Йоханес Бьо с шеста победа за сезона, Краси Анев на 22-о място

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо постигна шеста победа за сезона, след като спечели масовия старт на 15 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг 24-годишният Бьо пропусна само една мишена на последната четвърта стрелба и преодоля дистанцията за 37:11.2 минути. За норвежеца това беше шести успех за сезона и общо 19-и в кариерата.

Носителят на Световната купа Мартен Фуркад (Франция) направи изключително състезание и завърши втори с две грешки в стрелбата и пасив от 4.5 секунди. Фуркад сгреши два пъти при третото си появяване на стрелбището, завъртя две наказателни обиколки, но след безгрешна последна стрелба и изключително ски-бягане по последна обиколка стигна до второто място. За французина това е 12-и подиум в 12 индивидуални състезания от началото на сезона. Трети завърши Антонен Гигона (Франция) с 20 от 20 повалени мишени и пасив от 8.4 секунди.

Българинът Красимир Анев пропусна две мишени и се класира на 22-о място на 1:30.6 минути след победителя. Мартен Фуркад остава лидер в генералното класиране за Световната купа с 666 точки, следван от Йоханес Тингес Бьо с 622 точки и Яков Фак (Словения) с 430 точки. Красимир Анев е 49-и с 56 точки, Владимир Илиев е 61-и с 28 точки, а Антон Синапов - 80-и със 7 точки.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти