Италия и Швеция спечелиха спринтовете в Дрезден

Италия и Швеция спечелиха спринтовете в Дрезден

Отборите на Италия при мъжете и на Швеция при жените спечелиха отборните спринтове в Дрезден от Световната купа по ски бягане.

При мъжете Дитмар Ньоклер и Федерико Пелегрино, които се състезаваха като първи тим на Италия направиха шестте обиколки по 1,3 километра за 12:18.31 минути, а след двамата италианци се наредиха щафетите на първия отбор на Швеция (Емил Йонсон и Теодор Петерсон) и на първия отбор на Русия (Андрей Краснов и Глеб Ретивих). Шведите изостанаха само с 1.07 секунди от Италия, докато руснаците останаха на 1.23 секунди зад победителите.

В надпреварата при дамите триумфът за Швеция бе пълен, след като на първо и второ място се наредиха съответно вторият и първият отбор на шведките. Победителките Ида Ингемарсдотер и Мая Далквист финишираха за 13:33.40 минути, а съотборничките им Хана Фалк и Стина Нилсон останаха на 0.16 секунди. На трето място завърши първият отбор на САЩ (Ида Сарджънт и Софи Колдуел) с изоставане от 0.23 секунди от победителките.

В класирането по нации на първо място продължава да бъде тимът на Норвегия с 6643 точки. На втора позиция е Русия с 3551 точки, а на трето място е Швеция с 3071 точки.

Последвайте канала ни в

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти