Щафетата на България зае 9-о място в Руполдинг, победа за Норвегия

Щафетата на България зае 9-о място в Руполдинг, победа за Норвегия

Мъжката щафета на България завърши на 9-о място в старта на 4 по 7.5 км от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг. Това е последна проверка за отборите в тази дисциплина преди Зимните олимпийски игри в Пьончан, които започват на 9 февруари.

Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев използваха 9 допълнителни патрона, не влязоха в наказателна обиколка и завършиха на 2:27.6 минути от победителя Норвегия.

На последен пост Илиев изоставаше на пет секунди от Ондржей Моравец (Чехия) след втората стрелба, но не успя да го изпревари по последната обиколка.

Това е второ много добро състезание за българската щафета, която се нареди на осмо място в Оберхоф миналата неделя.

Отборът на Норвегия постигна втори успех за сезона и показа, че ще бъде сред фаворитите за олимпийската титла в Пьончан. Ларс Хегле Биркеланд, Тарей Бьо, Емил Хегле Свендсен и Йоханес Тингес Бьо финишираха за 1:13.11.1 час като използваха 7 допълнителни патрона. Норвегия спечели и първото състезание за сезона в Хохфилцен през декември.

Френският квартет, воден от голямата звезда Мартен Фуркад, остана на второто място на 24.9 секунди след Норвегия. Състезателите използваха 6 допълнителни патрона.

Олимпийският и световен шампион Русия остана на трето място с пасив от 53.4 секунди. Руснаците използваха само 4 допълнителни патрона и също както Норвегия и Франция не влязоха в наказателна обиколка.

Състезанията в Руполдинг продължават в събота с женската щафета на 4 по 6 км. Масовият старт за мъже и за жени ще се състои в неделя.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти