Владимир Илиев е спортист №1 на Троян

Владимир Илиев е спортист №1 на Троян

Европейският шампион по биатлон от надпреварата в Полша - Владимир Илиев, беше избран за спортист на 2017 година в Троян, в традиционната анкета организирана от общината, съобщиха от общинската администрация.

В допитването са участвали местните медии, спортните клубове, а за първи път и жителите на Троян. Втори в класацията е световният шампион по ски-ориентиране от първенството в Русия Станимир Беломъжев. Той бе определен за номер 1 от жителите на града и получи специална награда. Илиев и Беломъжев не присъстваха на официалната церемония "Спортист на годината", състояла се снощи (10 януари) в Информационно-културен център - Троян, заради ангажиментите си.

Те изпратиха видео-поздрави, които бяха излъчени по време на награждаването. На трето място се нареди Пламен Мошеков (карате), следван от Изабела Христова (джудо и самбо). Отличието треньор на годината получи Николай Цанков - треньор по джудо и самбо. Специално отличие - благодарствена грамота, получи местният предприемач Георги Радковски, председател на клуб по биатлон "Амбарица", за особено заслуги в развитието на детско-юношеския спорт в община Троян. Част от наградите на десетте най-добри спортисти на Троян за 2017 година връчи кметът Донка Михайлова.

"Това е най-силната година в спортната история на Троян. Единици български градове, не само с мащаба, но и в пъти по-големи от Троян могат да се гордеят с четирима световни и трима европейски шампиони; с общо 13 световни и европейски титли за една година", каза Михайлова.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички