Томаш: В Берое идва на проби футболист с 30 мача за гранд

Томаш: В Берое идва на проби футболист с 30 мача за гранд

Треньорът на Берое Александър Томаш говори пред медиите преди първото за годината тренировъчно занятие, провело се на Спортна база "Берое". Наставникът на заралии говори повече за провеждането на зимната подготовка и очакванията си от пролетния дял на първенството.

– Какво е настроението на първата тренировка?
– За много години! Пожелавам много здраве, щастие и късмет на любимите ви хора. Нека да се подкрепя отборът. Надявам се през тази година да имаме повече поводи за радост.

– Каква е групата от футболисти днес? Всички ли са тук, ще има ли освободени или нови играчи?
– Всички са тук без Марко Адамович и Карлос Охене, които по лични причини съм освободил. Марко ще пристигне утре, тъй като при тях празнуват Коледа по-късно. На Охене съм дал още 2 дни, имаше лични ангажименти, пътуваше до Щатите. Трябва да се научим да се държим по начин, по който после да изискваме повече от тях. Иначе всички са тук. Днес с нас започна и Георги Аргилашки. Имаме и ново момче, което е на проби – Астор Килези се казва – на 21 години, швейцарец. Ще бъде на проби при нас и ще преценяме допълнително за него. Очакваме още 1-2 имена, но нещата не са на 100%. Когато има нещо, го обявяваме.

– На проби ли ще бъдат, или директно ще се подпише договор?
– С единия футболист сме в доста напреднали разговори и не става въпрос за проби, а директно за договор. Другият футболист е с доста голяма визитка, минал през гранд с над 30 мача. Там става дума за проби. Засега това е проблемът – не сме убедени от спортно-техническото ръководство, трябва първо да го видим.

– За чужденци ли става въпрос?
– Да, за чужденци.

– На какви постове играят?
– Намираме се в България и ако кажа точните позиции… ще си го запазя. Съжалявам и за вас, но предпочитам да работим по този начин, за да се случват нещата.

– Кога може да се очаква да се присъединят към Берое?
– За единия футболист, който ще е на проби, сме купили билет да дойде, но докато не дойде, по-добре да не обявявам дата. Относно другия – днес след 19 часа трябва да имам информация дали всичко е окей и вече да пристъпим към подписване на договор в рамките на следващите 1-2 дни. Но това все още не е на 100%.

– Означава ли, че с привличането на тези двама футболисти селекцията в Берое се счита за приключена?
– Има един пост, на който бих искал да привлека футболист, но това ще стане само ако освободя даден друг футболист. Не съм убеден, че би имало трансфер – футболист, който да излезе от Берое, но и до това може да се стигне. Искам да видя в първите няколко дни отношението на някои хора, за да съм убеден на 100% за това, което съм замислил.

– Споделихте за отношението на някои хора – последният мач за миналата година бе кошмарен. Свързан ли е този мач с отношението на определени футболисти?
– Това, което казах след мача, мога да заявя и сега. Грешката за този мач е изцяло моя. Аз съм човекът, който искаше по този начин да се проведе мачът. Въпреки срамния резултат съм убеден, че до 40-ата минута нашият отбор стоя по-добре игрово. Но футболът е игра на резултат и трябва да се променям, но не съм от хората, които захвърлят нещо и започват друго съвсем ново. Ще надграждаме, ще се опитам да бъда гъвкав, така че този въпрос ще си остане лично за мен, какво съм искал да кажа.

– Футболистът, който е проби, колко дълго ще остане?
– Надявам се до заминаването ни за Турция, което ще е на 17-и да имам представа. Имам си, но искам да го видя и на живо. Да преценим дали ще го взема с нас и в Турция, той е готов, има си паспорт, така че всичко зависи от това, което видим през тази седмица.

– Какви са целите през пролетта – 4-ото място дава добри индикации за Европа?

– За феновете, собствениците и футболната общественост – да. Но аз съм реалист, знам, че имаме много работа. Това 4-о място по никакъв начин не ме успокоява или удовлетворява. Знам, че отборът бе на приливи и отливи. Надявам се след тази подготовка, когато започнат мачовете, да имаме постоянството, което искам аз. Да виждам още по-добра организация в играта през цялото време.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти