Григор Димитров: Целта е постоянно да тествам лимита си

Григор Димитров: Целта е постоянно да тествам лимита си

Григор Димитров разкри за неочакван проблем с билета си за Австралия преди началото на новия тенис сезон за него в Бризбън, където защитава титлата си от миналата кампания. Официалният канал на АТР в YouTube публикува кратко интервю с хасковлията преди първия му мач на сингъл в надпреварата от категория АТР250.

“За щастие, не се е налагало да влизам в специална стаичка и да давам интервюта. Имам виза, имам и паспорт, просто понякога се получават такива обърквания. Важното е, че съм жив и здрав и съм тук, така че съм щастлив.

Иначе не съм правил нищо по-специално в паузата между сезоните, въпреки че спечелих голям турнир. Исках просто да внимавам как тренирам, за да не се претоваря, искам да започна 2018 година с подобни добри резултати. Очаквам много от себе си, но и не искам да прекалявам с изискванията.

Много е сложно да останеш на върха, щом си го стигнал, ясно е, че всички играят много силен тенис и ще е много тежко, но аз затова съм тенисист, искам да тествам постоянно лимита си. На хартия и аз съм в битката за първото място в световната ранглиста, всички имат добър шанс, но е твърде рано да се говори за това, трябва да изчакаме да видим как ще се развие годината”, каза Димитров.

Григор ще започне турнира в Бризбън срещу Джон Милман или Питър Полански, а от участие се отказаха Анди Мъри, Рафаел Надал и Кей Нишикори.

Следвай ни:

Още от Тенис

Виж всички