Жеферсон подновява тренировки от утре

Жеферсон подновява тренировки от утре

Левият бек на ЦСКА-София Жеферсон вече е на път към България. След двуседмични възстановителни процедури в Щутгарт в петък той си е тръгнал от Германия. Жеферсон обаче изкара последните няколко дни в португалския град Сетубал, където се видя със свои роднини. Очаква се бранителят да се завърне на терена преди края на месеца - вероятно още за шампионатното гостуване на Берое на 27-и. Възможно е бразилецът да играе и в домакинството на Витоша (Бистрица) за купата на 30-и.

Жеферсон изкара в лазарета 2 месеца, след като получи контузия в бедрото на последната тренировка преди първия мач с Копенхаген в Лига Европа (1:2).
Така с контузия в състава остава единствено крилото Енрике Рафаел. В момента той е в базата на родния си клуб Атлетико Минейро, където води възстановителна терапия след претърпяната операция на рамото. Енрике ще остане още седмица в Бразилия и е очакван в България около 15-и октомври.

От ЦСКА-София съобщиха след интервенцията, че крилото ще започне подготовка с отбора, след като се завърне у нас. В случай на нужда обаче не е изключено Енрике да бъде изпратен на рехабилитация и в Щутгарт, подобно на Жеферсон.

“Тема Спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти