Ел Маестро отговори на критиците и обяви: Това, че клубът ме защити, не е положително

Наставникът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро беше доволен от победата с 3:0 над Септември. Специалистът заяви, че не е никак положително, че ръководството е излязло да обяви пред медиите, че стои зад него. Освен това той отговори на критиците, че първо трябва да отидат да спечелят нещо в чужбина, а чак след това да му дават акъл.

"Винаги е важно да печелиш, след като си загубил. Днес беше важно да победим след резултата преди седмица. Имаше напрежение през седмицата. Днес се видя, че бяхме нервни, но най-важното е, че спечелихме. Головете променят двубоите. Много от нашите мачове протичат по еднакъв начин. Днес успяхме да излезем напред в резултата. Смятам, че имаме много балансиран състав. Не мога да кажа кои са най-добрите 11. Разполагам със силен състав. Доволен съм, че мога да променям състава и от това да не страдат резултатите. За българското първенство имаш нужда от балансиран състав, какъвто аз имам. Тиаго получи само удар, няма нищо сериозно. Обикновено даден клуб, когато излиза пред пресата и казва, че е зад треньора, това не е положително. Това означава, че нещо не е наред", сподели с усмивка треньорът.

86 Септември (София) - ЦСКА-София

"Меденият месец между нас приключи. Както аз, така и клубът трябва да се прегрупираме и да си върнем доверието на феновете. Трябва да печелим и крачка по крачка да си върнем доверието, което загубихме самите ние. Говоря с ръководството почти всеки ден и след всеки мач. Анализирахме мача с Левски, както правим винаги. Не е това, което очаквате. Всички сме разочаровани и просто анализирахме загубата. Сега трябва да бъдем много конструктивни. Не знам дали целта е да станем шампиони. Получих много съвети и критики от много хора, които дори не познавам. Разбирам, че много от тях мислят, че са по-добри от мен и искат да бъдат на мое място. Изглежда така, сякаш всеки тук знае как ЦСКА да стане шампион. Разбирам, че това е най-големият клуб в страната. Обикновено трябва да спечелиш нещо, за да даваш съвети и да критикуваш. Предлагам на всички тези да отидат някъде, да спечелят и след това да се върнат, за да критикуват. ЦСКА и София не са най-лесното място за работа за мен. Когато нещата в отбора не вървят, аз се абстрахирам от това”, завърши Ел Маестро.

86 Септември (София) - ЦСКА-София

Още от БГ Футбол

Виж всички