Еди Хърн: Джошуа няма да се бие само с Поветкин, но и с Путин

Еди Хърн: Джошуа няма да се бие само с Поветкин, но и с Путин

Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че предстоящият мач с Александър Поветкин в събота няма да е обикновена лична битка, тъй като противникът на британеца има държавната подкрепа на Русия.

"Той има не само своя отбор, но също и страната си, смея да кажа, че правителството стои зад него. Всички те са въвлечени. Това е като мисия за тях - да победят Великобритания и руснак да стане световен шампион в тежката категория. Той и екипът му знаят колко важно е това за тях и за цялата нация. Това не е само лична битка, нещо много по-голямо е”, каза Хърн.

Вадим Корнилов, мениджърът на Поветкин, от своя страна заяви: "Президентът (б.р. Владимир Путин) още не е присъствал на мач на Поветкин, но той определено е голям спортен фен. Той е също е фен на Александър и помага с много неща."

Хърн обаче вярва, че Джошуа няма да се повлияе от английско-руската враждебност.

“Антъни изобщо не обръща внимание на нещата, които се случват около него. Той просто е концентриран в тренировките си с Роб МакКракън. Това ще бъде наистина страхотна битка, макар хората във Великобритания да не осъзнават нейната значимост (б.р. наскоро Хърн обяви, че не всички места за мача са разпродадени). Обичайната аудитория не познава добре Поветкин. Той не говори английски и нямаше как да влезе в “закачка” с Антъни по време на пресконференцията.”

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти