Десетки колоездачи се включиха в четвъртия кръг от ендуро шампионата

Десетки колоездачи се включиха в четвъртия кръг от ендуро шампионата

Между 6 и 9 септември в Пампорово и горите над Смолян се проведе петото поредно издание на ендуро състезанието Elevation999. Събитието е единственото в България до момента, което включва два състезателни дни с общо класиране и предизвика десетки колоездачи от цялата страна в оспорвана надпревара за призовите места.

Състезанието беше четвърти кръг от българските ендуро серии за 2018 година и е най-трудното от всички състезания от шампионата тази година. Участниците трябваше да се справят с 9 специални отсечки с обща дължина над 26 километра, по които им се засичаше време, както и да се придвижат на самоход от финалите на всеки етап към старта следващия. Най-добър резултат успя да постигне дългогодишният шампион на България Иван Колев, който се спусна по етапите с общо време от 42:28 минути. Втори след него на 11 секунди разлика се класира представител на местния отбор Райдерс Юнайтед - Стоян Върбанов. Трети остана Добромир Добрев.

В категорията на мъжете над 30 години, където конкуренцията беше най-голяма, първи успя да се класира отново представител на местния отбор - Димитър Николов, който се спусна по етапите за 45:36 минути. След него се класираха Андрей Цолев и Милан Димов. При жените най-бърза бе Маргарита Христова, а при юношите първи стана Калоян Буреш. При ветераните над 40 години първи завърши Александър Иванов, следван от Димитър Христов и Людмил Хранов. Българските ендуро серии продължават до края на октомври, като предстоят още два старта в Петрич и в Благоевград.

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти