Гледай на живо

Контролна среща: Арда (Кърджали) - Зоря (Луганск) 2:0

Рейш препоръчал вратар на Бенфика

Рейш препоръчал вратар на Бенфика

Новият защитник на Левски Нуно Рейш е препоръчал на Бенфи­ка 24-годишния Вратар Одисеас Влаходимос. Той има гръцки корени, но е раждан в Германия и притежава мес­тен паспорт. Стражът бе привлечен от лисабонските орли през лятото и се нало­жи като титуляр - записа 4 двубоя в евротурнирите, както и толкова в първен­ството. В половината от тези срещи той запази мре­жата си суха.

Рейш заяви пред португа­лския "Рекорд", че никога не се е съмнявал в качествата на Влаходимос. Двамата бяха колеги през сезон 2016/17, ко­гато бранителят на Левски играеше за Панатинайкос.

"Не е никаква изненада, че Влаходимос стана титуляр в Бенфика. В началото не бе част от основния състав на Панатинайкос, но въпреки това бе пример за професио­нализъм. Винаги бе пръв на тренировка, винаги бе под­готвен. Бе най-младият сред играчите на неговия пост. Получи няколко шанса и не ги изпусна. След тях вече не мръдна от вратата на Пана­тинайкос", каза Рейш.

"Какъв вратар е? Такъв, който спа­сява не само удари, но и мачо­ве. Добър е в играта с крака, което е много важно в съвре­менния футбол. Одисеас има огромно желание да се учи. Никога не е доволен от пос­тигнатото и иска повече и повече", описа бившия си ко­лега Рейш.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти