Тони Надал: Винаги съм подсказвал на Рафа

Тони Надал: Винаги съм подсказвал на Рафа

Чичото и бивш треньор на Рафаел Надал - Тони, взе отношение по скандала на женския финал на Откритото първенство на САЩ между Серина Уилямс и Наоми Осака. Американката, която пропусна възможността да вдигне 24-и трофей от Големия шлем, беше наказана за получаване на инструкции от треньора си Патрик Муратоглу, което тя яростно отрече. Според Тони Надал е крайно време това правило да отпадне, тъй като е отживелица.
"Винаги ми се е струвало абсурдно, че треньорите не могат да дават указания на играчите на корта. Хиляди фенове на трибуните могат спокойно да крещят и в това няма проблем, но треньорът не може. Аз самия бях известен с това, че винаги съм подсказвал на племенника ми от трибуните. Често съдиите са казвали на Рафа "Кажи на чичо ти да си затвори устата". Хвърляли са ми и недоволни погледи от столчето, а аз се измъквах от ситуацията като им махах за поздрав или се усмихвах. За всеки треньор е трудно да стои спокоен. Разбирам Муратоглу в случая със Серина. Идваш от Ница или Майорка и трябва да си седиш и мълчиш след цяла година работа. Тази забрана е пълен нонсенс", коментира Тони Надал пред "Ел Паис".
Бившият треньор на Рафаел Надал обаче изразява и недоумение от поведението на Серина.
"От една страна я разбирам. Изигра слаб мач. В момент на максимален стрес почувства своето безсилие. Но спортист от нейното ниво трябва да контролира нервите си на корта, а не да се движи от емоциите. Тя и останалите елитни тенисисти трябва да имат поведение за пример. С това едва ли някой няма да се съгласи с мен", казва още Тони Надал.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти