Руският спортен министър идва в България по покана на Красен Кралев

Руският спортен министър идва в България по покана на Красен Кралев
Министърът на спорта на Руската федерация Павел Колобков пристига на официално посещение в България от 15 до 17 септември 2018 година. Руският министър прие поканата на министъра на младежта и спорта Красен Кралев да посети финалните състезания на трите Световни първенства, които ще се проведат в страната ни от 10-ти до 16-ти септември (Световно първенство по гребане за мъже и жени, Световно първенство по художествена гимнастика и Световно първенство по волейбол).
Двамата спортни министри проведоха работна среща в рамките на посещението на министър Кралев в Москва през месец юни. Тогава, по покана на Руската федерация, Красен Кралев участва в конференция, посветена на борбата с манипулирането на спортните състезания и присъства на откриването на Световното първенство по футбол.
В средата на септември на посещение в България ще бъде и президентът на Международния олимпийски комитет (MOK) Томас Бах. Той за първи път в качеството си на президент на МОК ще пости световно първенство по художествена гимнастика. Ще присъства и на гонките от световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив.

Очаква се Павел Колобков и Томас Бах да проведат срещи и с министър-председателя Бойко Борисов.

Още от Други спортове

Виж всички