Сравниха Джак Уилшир с… Андреа Пирло

Сравниха Джак Уилшир с… Андреа Пирло

Наставникът на Уест Хам Мануел Пелегрини смята, че халфът на тима Джак Уилшир притежава същите характеристики като легендата на италианския футбол Андреа Пирло, който прекрати спортната си кариера само преди няколко месеца.

“Много от вас ще си спомнят как игра Ювентус преди четири-пет години - с един разиграващ халф. Това беше Пирло. А той е същият като Джак. Притежава същите характеристики като Уилшир. Смятам, че Джак Уилшир трябва да играе като Джак Уилшир. Той не е дефанзивен халф, който да помага на защитата. Трябва да го оставиш да играе самостоятелно, да използва момента и да получи топката, защото той ще направи така, че нещата да се получат.

Мисля, че всички хвалят Уилшир не само заради един мач. Ако играе нормално, без контузии, той винаги прави разликата, защото е един различен футболист. Той просто трябва да възвърне вярата в неговите способности. Може би кариерата му не премина на топ ниво, защото имаше много контузии. Затова смятам, че в момента трябва да му повярваме и да го оставим да играе, защото повтарям: той е един различен футболист и е способен на това”, заяви Пелегрини на пресконференцията си преди съботния мач с Арсенал.

Още от Футбол свят

Виж всички