Спартак изравни постижение от четвърт век

Спартак изравни постижение от четвърт век

Драматичната победа на Спартак (Москва) над Краснодар не само изкачи отбора на Масимо Карера на върха в Премиер лигата, но и продължи серията на тима без допуснат гол в първенството. В първите 4 кръга от сезона спартаковци не са инкасирали нито едно попадение - 1:0 с Оренбург, 0:0 с Локомотив (Москва), 1:0 с Анжи и 1:0 с Краснодар.

За последно най-популярният руски клуб стартира с 4 мача без допуснат гол през 1992 година. Тогава резултатите бяха следните: 5:0 с Криля Советов, 1:0 с Ротор, 0:0 с Локомотив-Еретиспорт и 1:0 с Шинник.

Въпреки снощната победа, Карера, който отново не пусна в игра Ивелин Попов, призна, че тимът се е представил слабо и е имал късмет.

“Срещнахме много силен съперник. Знаехме, че ще е трудно. Не мога да кажа, че играхме добре. Но във футбола най-важното е победата. Във вторник играхме 70 минути с човек по-малко срещу ПАОК и това ни се отрази. Зе Луиш се включи силно, не само заради гола. Тренираме статичните положения - днес се получи. Куинси Промес се стара, не съм му казвал да ограничи индивидуалните пробиви. Не видях дали накрая имаше дузпа за домакините, от скамейката не се виждаше добре”, заяви италианецът.

Още от Футбол свят

Виж всички