Милан никога не е преговарял за Сергей Милинкович-Савич

Милан никога не е преговарял за Сергей Милинкович-Савич

Спортният директор на Милан Леонардо призна, че “росонерите” не са преговаряли с Лацио за привличането на Сергей Милинкович-Савич. През последните дни се заговори все по-усилено за евентуален трансфер на сръбската звезда в гранда от Милано, но Леонардо сложи край на сагата на днешното представяне на новите попълнения Тиемуе Бакайоко, Диего Лаксалт и Саму Кастийехо.

“Никога не сме преговаряли с Лацио за Милинкович-Савич. Бях в контакт с неговия агент, защото го познавам, но знаехме добре, че трансферът му е невъзможен заради рестрикциите, свързани с Финансовия феърплей. Нашите входящи и изходящи сделки бяха обвързани една с друга. Привличането на Лаксалт бе повлияно и от ситуацията с Лападула. Успяхме да създадем още по-силен отбор”, започна Леонардо.

“Полузащитникът, който трябваше да бъде привлечен, бе Бакайоко. Сега Гатузо трябва да реши къде ще го ползва. Съставът може да се променя от гледна точка на позициите. Рино ще може да сменя системата си на игра. Доволни сме от постигнатия резултат. Гатузо харесва много качествата на Бакайоко и търсеше такъв като него. С Виляреал преговаряме дълго и споразумението не беше лесно. Най-трудна бе сделката с Ювентус. С Дженоа и Челси също не бе никак лесно. Предвидените изходящи трансфери бяха направени. Пристигането на Игуаин беше важно за Милан. Говорим за изграден лидер”, завърши главният човек в клуба.

Още от Футбол свят

Виж всички