В НБА и Испания следят двама наши таланти

В НБА и Испания следят двама наши таланти

Двама от най-големите таланти на българския баскетбол – Константин Костадинов и Емил Стоилов, са следени в НБА и Испания. Американският анализатор на ESPN Майк Шмиц е бил на двубоя на националния ни отбор с Финландия от европейското първенство, Дивизия Б, до 16 години, който бе спечелен от трикольорите със 75:52.

Той следи изкъсо баскетболистите, които представляват потенциален интерес за отборите в НБА при избор от Драфта. Отделно от това Костадинов и Стоилов са обект на анализ и в Испания. Причината – двамата са водещи фигури в подрастващите отбори на Реал Мадрид и Естудиантес.

На европейското 15-годишният Костадинов има средни показатели от 21,3 точки, 8,5 борби, 1,5 асистенции и 21,8 коефициент на полезно действие. 16-годишният Стоилов пък е със средно по 11,3 точки, 9,3 борби, 1 чадър и 14,3 КПД.

Въпреки че националният ни тим разполага с такива таланти, той няма да се бори за медал в Сараево и влизане в Дивизия А. Нашите отстъпиха на Исландия с 69:79 и вече няма как да завършат на едно от първите места в група С на първенството. Вместо това те ще играят за разпределение на позициите от 9 до 17. Късно снощи бе последната им среща в груповата фаза срещу Унгария.

"Тема Спорт"

Още от Баскетбол

Виж всички