Eл Маестро: Все още сме живи, момчетата вярват в победата над Копенхаген

Отборът на ЦСКА-София има сили да отстрани Копенхаген, уверени са в лагера на "червените". Тимът на Нестор Ел Маестро загуби първия мач с 1:2 в София, но играчите са мотивирани да заличат пасива и да продължават похода си в Лига Европа.

"Момчетата вярват, че могат да спечелят в Копенхаген. Все още сме живи и не сме отпаднали. В първия мач се подведохме по емоциите и затова загубихме. Трябваше да сме по-спокойни и точно това искам за реванша утре", заяви Ел Маестро преди заминаването на отбора за Копенхаген.

"Г-н Солбакен може да говори, каквото иска. Аз съм сигурен, че той в никакъв случай няма да ни подцени. Той е добър треньор и е много опитен. Може би напрежението върху нас ще бъде по-малко в сравнение с първия мач, но не знам дали това е добре. Ние няма какво да губим вече. Никой не очаква от нас да продължим напред. Трябва да се възползваме от шансовете, които се открият пред нас. Футболистите по някаква причина са много по-уверени от мен, че е възможно да отстраним Копенхаген. Не смятам, че Божидар Чорбаджийски заслужаваше червен картон в първия мач. Ако погледнем по-генерално в нашите мачове, играем малко по-емоционално, отколкото трябва. 4 червени картона в 5 мача не е нормално. За тези картони не са причина единствено съдиите“, допълни специалистът.

Извън състава е крилото Жоржиньо, който се контузи на последния мач срещу Славия и вероятно ще се възстановява няколко седмици. Друго крило - Едвин Джеси, който получи травма в първия мач с Копенхаген, е в групата и готов за игра.

"Все още не е ясно колко време няма да играе Жоржиньо, но оптимистичният вариант е да отсъства няколко седмици, а не както се очакваше да бъде извън игра за няколко месеца. По-сложна е ситуацията с Жеферсон, който би трябвало да е готов, но все още изпитва болки. Едвин Джеси тренира вчера и е на линия за мача. Бодуров и Малинов са много важни за мен и за отбора", каза още Ел Маестро.

Снимки: Булфото

Още от БГ Футбол

Виж всички