Игуаин: Милан ме накара да настръхна

Игуаин: Милан ме накара да настръхна
Днес Гонсало Игуаин бе представен като футболист на Милан на официална пресконференция. Аржентинският голмайстор бе повече от щастлив след преминаването си в гранда от Милано и сподели своите очаквания за предстоящия сезон. Пипита сподели, че е разговарял с новия спортен директор Леонардо и наставника Дженаро Гатузо, които са изиграли важна роля за пристигането му в Милан. Игуаин призна, че Маурицио Сари го е желал силно в Челси, но доверието на всички в Милан го е накарало да вземе решението да облече “червено-черната” фланелка.
“Искам да благодаря на всички в Милан за голямото желание да ме доведат тук. Надявам се, че ще оправдая доверието на ръководството. Познавах Леонардо преди идването ми тук. Той имаше голяма заслуга за моя трансфер. Думите му ме убедиха. Виждах честността в очите му. За мен това беше голяма мотивация. Към Ювентус мога да изпитвам единствено благодарност. Алегри? Имахме нашите различия, но не това беше причината да напусна. Имам голямо доверие в Милан, който още от миналата година харесвах много. Милан се характеризира с богатата си история", започна Игуаин.
"Целта ми е да изведа Милан възможно най-високо. Номер 9? Досега съм играл с доста фланелки, които имаха тежък номер. Няма какво друго да направя, освен да докажа, че не са сгрешили да инвестират в мен. Имам голямо доверие, можем да постигнем големи неща, но най-важното е да вярваме. Единственият човек, който ме желаеше в Челси, беше Сари. В Милан всички ме желаеха и това беше причината за моя избор. Не съжалявам, че няма да мога да играя с Кристиано Роналдо. Щастлив съм от новото предизвикателство. Сега трябва да работим", допълни още Пипита.
"Имаме страхотна офанзивна мощ и това ме прави щастлив, защото е хубаво да има конкуренция. Не мисля, че съм звездата на отбора. Тимът е на първо място. Моята цел е да помогна да отбора. Един футболист не може да спечели всички срещи. Гатузо? Разговаряхме, но това, което си казахме, ще си остане между нас. Разговорът между нас ме накара да дойда тук. Разбираш какво е Милан, когато си тук. Градът, хората, историята… Милан накара кожата ми да настръхне”, завърши Игуаин.

Още от Футбол свят

Виж всички