Юношите спечелиха утешителния турнир на Европейската лятна купа

Юношите спечелиха утешителния турнир на Европейската лятна купа

Националите на България (юноши) до 16 г. спечелиха утешителния турнир на Европейската лятна купа в Клуж-Напока (Румъния). Така водения от Александър Пенев тим завърши на пето място, след като днес постигна категорична победа 3-0 над състава на Словения.

В първия сингъл Васил Димитров надигра Ник Юржевчич със 7:5, 6:2. Във втория Максимилиан Борисов се нуждаеше от три сета, но все пак отстрани Жига Ковачич с 4:6, 6:1, 6:3. Въпреки че мачът на двойки бе вече без значение, тандемът на България – Борисов/Николай Неделчев победи Ковачич/Видович с 6:3, 6:4 и доведоха резултата до категоричното 3-0.

България бе в състав:

Васил Димитров - ТК "Виа Тенис Стар", гр.София

Максимилиан Борисов - ТК "15:40", гр.София

Николай Неделчев - ТК "Виа Тенис Стар", гр.София

Треньор: Александър Пенев

В турнира освен България участваха и отборите на Босна и Херцеговина, Великобритания, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия и Словения.

Ето как треньорът Пенев коментира представянето на момчетата: „Постигнахме 2 победи (б.р. - над Молдова с 2-1 и над Словения с 3-0) и загубихме само от силния отбор на Англия (0-3), който се класира за финалите. Изключително съм доволен от проведения едноседмичен лагер в Сърбия и битките, които водихме на европейското. Бяхме много мотивирани и имахме отлична дисциплина в и извън корта, което е най-важното според мен от свършената работа. Момчетата бяха много сплотени, подкрепяха се много и напълно заслужиха успеха срещу Молдова и Словения. Срещу Англия силите ни стигнаха само за равностойни мачове, здрави битки и достойно представяне.

Надявам се, че за всички преживяването е било много силно и ще имат прекрасни спомени и повече увереност и сила от натрупания опит. Поздравления за Васко, Ники и Макс! Момчета, за мен беше удоволствие да бъда ваш капитан на това европейско! Отлично свършена работа!".

Още от Тенис

Виж всички