Шеф на Левски проговори след гаврата: До петък искаме информация от организатора, ще търсим неустойка

Шеф на Левски проговори след гаврата: До петък искаме информация от организатора, ще търсим неустойка

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов говори по деликатната тема с отложения мач срещу Милан. Шефът обяви, че до петък очаква отговор от организаторите дали подобен мач изобщо ще се случи. Ето какво сподели той пред колегите от "Дарик". "Съгласен съм с вас, че новината е изключително неприятна за нас и нашите фенове. Защо се е случило това? Ние получихме официален имейл от пресслужбата на Милан, съпроводен след това и с официално съобщение, което малко след това излезе на официалния им сайт, че на същата дата ще играят с Реал Мадрид", започна директорът на 26-кратния шампион на България.

"Ще ми позволите да обясня и предисторията как се стигна до мача за Милан въобще, защото е важно да се внесе яснота в цялата история. Ние още в началото на годината бяхме подложени на силен интерес от страна нашите фенове това клубът да се включи в организиране на мероприятие, което е свързано с организиране на събитие, посветено на 75-годишнината на Гунди. Идеята бе клубът да направи голям мач с голям европейски отбор, за да се почете тази дата (бел. авт.: 4 май). Разбира се, организацията на такъв мач предполага и влагане на голям финансов ресурс. По-големите отбори имат и претенции. Затова предложението, което получихме от Moko Solution през април за мач с Бока Хуниорс, бе прието от клуба, тъй като то отговаряше на изискванията. Позволяваше ни да организираме такъв мач и самото име бе голямо. В началото на юли месец се получи информация, че мачът няма да се проведе. Тогава се появи опцията за мач с Милан. Нов договор с фирмата-организатор подписахме на 19 юли, когато клубът бе отпаднал от участие в Лига Европа, защото 11 август бе дата между първия и втория мач от третия кръг на Лига Европа. Така че за нас щеше да е невъзможно да участваме в такъв двубой, ако се бяхме класирали напред в Лига Европа. Така се стигна до вчерашното съобщение. Сега остава какво клубът смята да прави в тази ситуация", продължи ръководителят.

"Очевидно обстоятелствата ни заставят да вземем една доста ясна позиция - да има яснота за нашите фенове какво се случва, защото след отлагането на един мач и пропадането на втори, остава доста лошо усещане, свързано с тези мероприятие. Вчера поискахме писмени обяснения. Днес получихме такива, като в тях пише, че организаторите са изпълнили договора си с Милан, но отборът не е дошъл. За нас това не работи. Появи се информацията от тяхна страна, че има желание да се организира нов мач за нова дата", каза още Красимир Иванов.

"Мисля, че днес в прессъобщение видях, че е споменато ден-два до изясняване на тази ситуация. За нас това предполага подписване на нов трети договор със същия организатор. Ние имаме договор с тях само за 11 август. Ще търсим ясен отговор до петък тази седмица. При липса на конкретика в такива обстоятелства не бива да въвеждаме хората в продължаващо заблуждение, че такова събитие ще се случи. Ние ще искаме директно потвърждение от Милан, че такова събитие ще се състои и те поемат ангажимент за участие. Иначе оставаме заложници на обстоятелства. Те ни задължават да поемем ясен ангажимент към нашите привърженици, че клубът участва в организацията на такъв мач и е отговорен за това, което ще се случи занапред", сподели още един от босовете на "Герена".

"От наша гледна точка петък е крайният срок, до който трябва да имаме ясна информация от страна на организатора и Милан. Иначе ние ще бъдем принудени да търсим правата си за финансова компенсация спрямо договора ни с организатора. Моралните поражения са доста сериозни и не може да ги сравняваме с финансовите в случая, защото за нас възможността да играем мач с Милан бе по-скоро възможност да почетем името на Аспарухов, а не да реализираме печалба. За нас това е важното и ние трябва да търсим решения в бъдеще в рамките на тази календарна година за организиране на събитие, свързано със същия повод", коментира за финал изпълнителният директор на Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички