Мавродиева атакува медал на Евро 2018

Мавродиева атакува медал на Евро 2018

Радослава Мавродиева ще атакува медалите в тласкането на гюле на Европейското първенство по лека атлетика, обяви нейната треньорка Валентина Желязкова.

“Отиваме за отличие и добър резултат”, обяви наставничката пред “България днес”. - Важното е да е здрава и да подобри своето върхово постижение. Способна е да го направи.”

Мавродиева се намира в прекрасна форма. Преди броени дни тя записа личен рекорд в дисциплината с 18,95 м по време на Балканиадата в Стара Загора. Постижението е пето в европейската ранглиста.

“Направихме промяна в техниката, обясни възхода в резултатите Валентина Желязкова. - Преди тласкаше с техника за начинаещи. Изстиска максималното като постижения от нея. Затова решихме да я сменим. Нещата се получават. На тренировки е преминавала границата от 19 м, но на състезание е различно.”

Според прогнозите на специалистите отличията в сектора за траскане на гюле при жените ще бъдат разпределени с резултати над 19 м.

“Много е важно за нея да преодолее тази психологическа граница, добави Валентина Желязкова. - Вижте какво се случи с Мирела Демирева, когато мина двата метра в скока на височина. Получава се самочувствие и увереност.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти