Герайнт Томанс е герой, който обаче все още не знае собственото си бъдеще

Герайнт Томанс е герой, който обаче все още не знае собственото си бъдеще

Герайнт Томанс, обявен от медии и фенове за Принца на Уелс след победата в колоездачната обиколка на Франция, все още не е нясно какво крие бъдещето за него. "В момента просто искам да празнувам, нищо друго", отговори той на въпрос относно бъдещето му. Неговият договор със "Скай" приключва след края на колоездачния сезон. От 2012-а година насам всички победители в тура са от "Скай", но с едно изключение - Винченцо Нибали през 2014-а година.

Бившият професионален състезател Ролф Алдаг, сега директор на "Дайменшън Дата", не очаква това да се промени: "Те могат да си позволят да подписват договори с много скъпи състезатели за помагачи, които иначе биха били капитани във всеки друг отбор. Такива, които спокойно могат да спечелят тура за себе си".

Дори Томас да не успее да си спечели нов договор със "Скай", той вече заслужи уважението на всички в родината си. Част от най-ценните поздрави дойдоха от футболиста Гарет Бейл, който е учил в същото училище като колоездача, както и от премиера Тереза Мей. "Страхотно постижение за ученик от Уитчърч! Невероятна победа", написа Бейл в туитър. "Поздрави на Герайнт Томанс за победата в обиколката на Франция. Постижение, с което може да се гордее цяла Великобритания", написа Мей.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти